İnsan

İNSAN VE ÇEVRE İÇİN

Rönesans Holding, “UN Global Compact” çerçevesinde evrensel olarak kabul görmüş bildirgelere dayanan ilkeleri benimsemektedir.

Eylül 2015’ten beri İnsan Hakları, Çalışma Standartları, Çevre ve Yolsuzlukla Mücadele kavramlarını merkeze koyan Global Compact ilkeleri imzacısıdır.

Bu ilkeler gereğince;

  • Rönesans Holding, ilan edilmiş insan haklarını destekler ve haklara saygı duyar.
  • Rönesans Holding, insan hakları ihlallerinin suç ortağı olamaz.
  • Rönesans Holding, çalışanların sendikalaşma ve toplu müzakere özgürlüğünü destekler.
  • Zorla ve zorunlu işçi çalıştırma uygulamasına kesinlikle izin vermez.
  • Her türlü çocuk işçi çalıştırılmasına karşıdır ve bunun son bulması için çalışmaktadır.
  • İşe alım ve işe yerleştirmede ayrımcılığa izin verilmez.
  • Rönesans Holding, çevre sorunlarına karşı ihtiyati yaklaşımları destekler.
  • Çevresel sorumluluğu artıracak her türlü faaliyete ve oluşuma destek verir.
  • Çevre dostu teknolojilerin gelişmesini ve yaygınlaşmasını desteklemektedir.
  • İş dünyasında, rüşvet ve haraç dahil her türlü yolsuzlukla savaşmaktadır.

Rönesans Holding’in temel etik değerlerini oluşturan ve Etik Kuralları Sözleşmesi’ne esas teşkil eden ilkeleri benimsemiştir:

  • Dürüst ve önyargısız olarak çalışmak ve adil olarak rekabet etmek
  • İş ilişkilerinde doğruluk, güvenilirlik, dürüstlük ve şeffaflık ile hareket etmek
  • Tüm çalışanlara eşit, onurlu, saygılı davranmak
  • Temel haklara ve farklılıklara saygı göstermek
  • En üst düzeyde sağlık ve güvenlik standartlarına uygun olarak faaliyetleri yürütmek
  • Faaliyet gösterilen ülkelerin tüm kanun ve düzenlemelerine uymak
  • Tüm iş ortakları ile güven ve gizlilik üzerine kurulu ilişki kurmak ve sürdürmek

Etik Kurallar Sözleşmesi’ne buradan ulaşabilirsiniz.

ETİK HATTI

Telefon: + 90-312-441-3141/1167-1613   / +7 985 308 86 94

E -posta: ethics@ronesans.com / ethics@rencons.com

Posta adresi: Refik Belendir Sokak No:110 Yukarı Ayrancı/Ankara, Türkiye

SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEĞİ TASARLA

Türkiye genelindeki üniversitelerde sürdürülen “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” projesi ve yarışmasıyla Rönesans Holding “sürdürülebilirlik” anlayışı ve gelecek vizyonunu gençlerle paylaşıyor.

Sürdürülebilirlik, geri dönüşüm, enerji verimliliği, kentsel gelişim, yenilikçi fikir ve detay çözümü, ileri üretim ve atık yönetimi, görsel tasarım ve sosyal sürdürülebilirlikgibi farklı kriterler açısından değerlendirilen projelerden kazananlar para ödülünün yanı sıra Rönesans Holding bünyesinde staj yapma imkanı da kazanıyor. 2018’de dördüncüsü gerçekleştirilen yarışmaya bugüne kadar yaklaşık 20 bin öğrenci katıldı. Hedef ise 5 yıl içinde 100 bin gence ulaşmak.

Sürdürülebilirlik seminerleri

Geleneksel olarak gerçekleştirilen “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” projesi, bu yıl 4 yaşında. Proje, gençlere yaratıcılık ve kendi geleceklerini tasarlama fırsatı sunarken, yeşil ve çevre dostu malzeme kullanımı ile yapım teknikleri konusunda alternatif fikirlerin ortaya çıkmasını da destekliyor.

“Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” projesi kapsamında her dönem, Türkiye’nin dört bir yanında “Sürdürülebilirlik Seminerleri” düzenleniyor. Bu seminerler aracılığıyla Van’dan Amasya’ya, Trabzon’dan Manisa’ya Anadolu’nun farklı illerindeki üniversitelerinde okuyan mimarlık ve mühendislik öğrencileriyle bir araya gelen Rönesans Holding yetkilileri, grubun iş yapış temellerini oluşturan sürdürülebilirlik vizyonu ile global bilgi birikimini gençlere aktarıyor.

Yarışma her yıl Kasım ayında başlıyor

Türkiye’de genç mimar ve mühendisleri keşfetmeyi amaçlayan “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışması için başvurular Kasım ayında başlayacak.

Her yıl yüzlerce farklı üniversiteden öğrencilerin başvurduğu yarışmaya katılmak için tek şart, Türkiye’de üniversitede eğitimine devam ediyor olmak.

Sürdürülebilirlik, geri dönüşüm, enerji verimliliği, kentsel gelişim, yenilikçi fikir ve detay çözümü, ileri üretim ve atık yönetimi, görsel tasarım ve sosyal sürdürülebilirlikgibi farklı kriterler açısından değerlendirilen projelerden kazananlar özel bir ödül töreniyle açıklanıyor. Kazanan öğrencileri para ödülünün yanı sıra Rönesans Holding bünyesinde staj yapma imkanı da bekliyor.

GENÇ KEŞİF PROGRAMI: PUSULA

Pusula, üniversitelerin lisans bölümünden mezun gençlerin gelecek ile ilgili kaygılarını azaltmak, eğitim hayatı ile iş hayatı arasında ara kesit olarak kurgulanmış bir programdır.

Rönesans Eğitim Vakfı çatısı altında düzenlenen ve Rönesans bünyesinde iş imkânı sağlayan sosyal sorumluluk projesi olan Pusula 2016 yılı Mayıs ayında başladı. Bugüne kadar 340 öğrenci programa dahil oldu ve bu öğrencilerin yaklaşık %50’si çalışma hayatına Rönesans’ta devam ediyor.

Pusula’ya katılım Koşulları

  • Türkiye Üniversitelerinden 2017 veya 2018 yılında mezun olmuş olmanızı,
  • 25 yaşını aşmamış olmanızı,
  • Videonuzu yükleyerek sizi tanımamızı sağlamanızı,
  • Pusula ile aramıza katılmak için aşağıdaki bölümlerden mezun olmanızı bekliyoruz.
  • Matematik, Sosyoloji, Felsefe, Psikoloji, Endüstri Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Makine
  • Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği/ Elektrik Elektronik Mühendisliği,
  • Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sağlık İşletmesi, İç Mimarlık

Başvuru için

  • Bu linkten ön başvurunuzu yapabilirsiniz.
  • Ön başvurudan sonra katılım koşullarınız değerlendirilecek ve kabul edilirse size onay gelecektir.
  • Ön başvuru sürecini başarıyla tamamlayan adaylar sisteme giriş yapıp video, öz geçmiş ve mezuniyet belgelerini yükleyecekler.
  • Başvuru bu şekilde tamamlanmış olacak.

Pusula Takvimi
1 Mart 2018

Başvuru Başlangıç Tarihi
1 Mayıs 2018

Video Değerlendirmelerinin Başlangıç Tarihi
1 Temmuz 2018

Yüz Yüze Mülakatların Başlangıç Tarihi
31 Ağustos 2018

Pusula Başvuru Sisteminin Kapanması
1 Kasım 2018

2018-2019 Dönemi Pusula İş Başı Tarihi

GÖNÜLLÜLÜK PROGRAMLARI

1. Meslek Lisesi Koçları

“20 gönüllü Rönesans çalışanı ile 90 kız öğrenciye mentorluk”

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü ve Özel Sektör Gönüllüleri Derneği işbirliği ile yürütülen Meslek Lisesi Koçları Projesine, Rönesans Gönüllü Takımı da 20 gönüllü koçu ile destek veriyor. Küçükyalı Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi’nin, İnşaat Teknolojileri Bölümü’nde okuyan 90 kız öğrenciye mentörlük yapan Rönesans çalışanlarından oluşan gönüllü koçlar, öğrencilerin bir yandan sosyalleşmelerine ve gelişimlerine destek olurken, bir yandan da rol model olarak mesleki gelişimlerinde rehberlik ederek bir yılda 750 gönüllülük saatine erişiyor.

2. Sürdürülebilir Yaşam Projesi

“800 ortaokul öğrencisine Rönesanslılardan çevre eğitimi”

Sürdürülebilir Yaşam Projesi, çocukların küçük yaşlardan itibaren sürdürülebilirlik kavramı üzerinde düşünmelerini sağlamak ve yaşadıkları çevreyle ilgili farkındalıklarını geliştirmelerine destek olmak amacı ile Rönesans Gönüllü Takımı üyeleri tarafından geliştirildi. İnteraktif sınıf içi etkinlikler ve eğlenceli eğitim materyallerinden oluşan proje, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile ortaokullarda uygulandı, Rönesans çalışanları, 800 öğrenciye çevre eğitimi verdi.

WEPs İMZACISI

Kadının Güçlenmesi Prensipleri

2010 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Women’s Empowerment Principles-WEPs (Kadının Güçlenmesi Prensipleri) platformunun prensip ve kurallarını kabul ediyor, takip diyor ve altına imza atıyoruz.

Şubat 2016’dan bu yana oluşumun 7 ilkesine bağlı kalıyor, toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek çevresel ve sosyal şirket politikalarını da artırmayı hedefliyoruz.

“Kadının Güçlenmesi Prensipleri”ne paralel olarak, performans göstergelerini ve raporlama pratiklerini inceleyip analiz edebilmeye olanak sağlayacak bir cinsiyet merceği de geliştiriyoruz.

“Kadının Güçlenmesi Prensipleri” platformu kapsamında benimsediğimiz 7 ilke:

  • Rönesans Holding, cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlar.
  • Bu kapsamda Rönesans Holding, tüm kadın ve erkeklere işte adil davranılmasını, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesini taahhüt eder.
  • Tüm kadın ve erkeklere sağlık, güvenlik ve refah sağlanmasına destek verir.
  • Holding, kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim imkânlarıyla desteklenmesinde rol oynar.
  • Aynı zamanda kadınları güçlendiren girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanmasına destek verir.
  • Toplumsal inisiyatifler ve destekler aracılığıyla eşitliği teşvik eder.
  • Holding, cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gelişimi ölçülmesini ve halka şeffafça raporlanmasını sağlar.

Meslek Lisesi Koçları

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü ve Özel Sektör Gönüllüleri Derneği işbirliği ile yürütülen Meslek Lisesi Koçları Projesine, Rönesans Gönüllü Takımı da 20 gönüllü koçu ile dâhil oldu.

Küçükyalı Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi’nin, İnşaat Teknolojileri Bölümü’nde okuyan 90 kız öğrenciye mentörlük yapan Rönesans çalışanlarından oluşan gönüllü koçlar, öğrencilerin bir yandan sosyalleşmelerine ve gelişimlerine destek olurken, bir yandan da rol model olarak mesleki gelişimlerinde rehberlik ederek bir yılda 750 gönüllülük saatine ulaştı.

EĞİTİM VAKFI

RÖNESANS EĞİTİM VAKFI

2009 yılında kurulan Rönesans Eğitim Vakfı (REV), Rönesans Holding Onursal Başkanı Bekir Ilıcak başta olmak üzere, Ilıcak Ailesi’nin girişimleri ve destekleriyle kuruldu ve “bilginin üstünlüğü”ne olan inançla faaliyetlerini sürdürüyor.

Rönesans Eğitim Vakfı, öncelikle gençlerin kendi potansiyellerini fark etmelerini hedeflerken, çalışmalarını da bu kapsamda oluşturuyor. Gençlerin çok yönlü, bilinçli ve üretken bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak hedefiyle farklı eğitim programları ve sosyal projeler hayata geçirmeyi sürdürüyor. Bugüne kadar 6500 öğrenciye karşılıksız burs veren Vakıf, REV, benimsediği görev ilkeleri kapsamında, başta eğitim olmak üzere, birçok alanda faaliyete geçirdiği sosyal projeler ve kalıcı eserleri ile geleceğe katkıda bulunmayı kendine misyon ediniyor.

www.rev.org.tr

REV BURS PROGRAMI

Rönesans Eğitim Vakfı’nın kuruluşundan bu yana yürütülen ve temel faaliyetleri içerisinde yer alan REV Burs Programı, bugüne kadar 6.500 öğrenciye karşılıksız burs imkanı sundu. Bu rakamı hızla artırmayı hedefleyen vakıf, online teknolojilerin imkanlarından da faydalanıyor. Burs programı, maddi eğitim desteği sağlamanın yanı sıra, online eğitim platformu ve gönüllülük çalışmalarıyla, gençlerin kişisel gelişimlerini destekleyecek şekilde çok yönlü tasarlandı. Bu kapsamda bursiyerler yılda 20 bin gönüllülük saatine ulaştı. Çocuklardan çevreye, sağlıktan eğitime ve yaşlılığa onlarca farklı sosyal proje içinde yer alan gençlerin yarattıkları bu sosyal faydayla vakfın dokunduğu insan ve alan sayısı da katlanarak büyüyor.

REV AKADEMİ

Vakfı benzerlerinden ayıran bir diğer imkan REV Akademi – Kişisel Gelişim Programı. Burs programından faydalanan gençlerin bireysel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla oluşturulan akademi, uzaktan eğitim teknolojileri aracılığıyla online eğitim sağlıyor. Böylece öğrenciler için kişisel gelişimde, zaman ve mekan sınırlarını kaldıran akademi, onlara nitelikli ve kalıcı bir öğrenme fırsatı sunuyor. Platformda, gençlere yılda toplam 3 bin saat eğitim veriliyor.

Program kapsamında, gençlerin Sürdürülebilir Kalkınma İçin Küresel Hedefler konusunda gerekli farkındalığı sağlamaları için ayrıca hazırlanan eğitim filmi, 2016 yılında REV Akademi’nin yanı sıra vakfın sosyal mecralarında da yayınlandı. Eğitimi izleyen bursiyerlere, belirledikleri hedefler doğrultusunda sosyal projeler geliştirmeleri konusunda da destek verildi.

KALICI ESERLER

TED RÖNESANS KOLEJİ

Rönesans Holding ve Rönesans Eğitim Vakfı tarafından Türk Eğitim Derneği (TED) işbirliğiyle kurulan TED Rönesans Koleji, ilk kez 2014 – 2015 eğitim öğretim yılında öğrencileri ile buluştu. 38 milyon TL tutarında bir yatırım ve 1200 öğrenci kapasitesi ile İstanbul’da kurulan kolej, yabancı dil eğitimine önem vererek, öğrencilerinin akademik ve sosyal gelişimi için gerekli tüm olanakları sunuyor. TED Rönesans Koleji’nde eğitim, spor ve sanat etkinlikleri iç içe tasarlandı. Bu çerçevede, okulun kapalı alanında 300 kişilik çok amaçlı bir salon, bir kapalı spor salonu, bir beden eğitimi salonu, jimnastik ve bale salonları, bireysel müzik odaları, bando ve orkestra odaları, sanat atölyeleri, hobi ve etkinlik alanları bulunuyor. Daha sağlıklı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen TED Rönesans Koleji, Kantinsiz Okul Projesi’ni hayata geçirdi ve doğa dostu binasıyla da Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından verilen, dünyanın çevre alanındaki en önemli gönüllü sertifikalarından biri olan, LEED (Enerji ve Çevre Tasarımında Öncülük) Altın Sertifikası’nı almaya hak kazanan, Türkiye’deki ilk özel okul oldu.

www.tedronesans.k12.tr

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ DARENDE BEKİR ILICAK MESLEK YÜKSEKOKULU

Rönesans Eğitim Vakfı (REV), 2011 yılında Malatya İnönü Üniversitesi’ne bağış protokolü çerçevesinde hibe edilen “Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu”nu eğitime kazandırdı.

Çağın gereklerine uygun farklı bölümleri de çatısı altında bulunduran bu okulda öğrencilere, REV Burs Programı kapsamında aynı zamanda eğitim desteği sağlanıyor.

Okuldaki 4 ana bölüm şu şekilde: İnşaat Teknolojisi, Harita ve Kadastro, Gıda Teknolojisi ve Optisyenlik.

KERİMAN ÇETİNKAYA ANAOKULU

Rönesans Eğitim Vakfı tarafından Kahramanmaraş’ta inşa edilen Keriman Çetinkaya Anaokulu, 2014-2015 eğitim öğretim yılında eğitime başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Eğitime Yüzde Yüz Destek” kampanyası kapsamında, 8 derslik ve 150 öğrenci kapasitesi ile inşa edilen okul, Kahramanmaraş Valiliği’ne bağışlandı.

TED ÜNİVERSİTESİ AYŞE ILICAK KÜTÜPHANESİ

Rönesans Holding’in katkılarıyla TED Üniversitesi içinde kurulan ve toplamda 525 m² kapalı alan sahip olan kütüphane, kullanıcılarına yaklaşık olarak 12 bin kitap ve 150 süreli yayın kaynağı sunuyor olmakla birlikte; titizlikle seçilen elektronik gereçler, tarama terminalleri, kablosuz ağ ve hızlı ve güvenli bir İnternet erişimi ile de dijital kaynaklara ulaşma olanağı sağlıyor.

AMASYA ÜNİVERSİTESİ YÜKSEL AKIN MESLEK YÜKSEKOKULU

Amasya Üniversitesi Yüksel Akın Meslek Yüksekokulu, Rönesans Eğitim Vakfı’nın, Amasya Üniversitesi, Taşova Kaymakamlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Amasya Valiliği ile gerçekleştirdiği protokol çerçevesinde hayata geçti. 4 katlı ve 3.780 m² inşaat alanına sahip 12 derslikli yüksekokulunun yapımı tamamlandıktan sonra okul, üniversite yönetimine bağışladı.